Prahan piilotetut helmet romanttiselle lomalle

Praha on loistava Keski-Euroopan lomakohde kaikenlaisille matkaajille, mutta ei vähiten romanttiselle minilomalle. Vanhankaupungin tunnelmallisilla kujilla käyskennellessä voi melkein kuvitella itsensä keskelle vanhan ajan rakkaustarinaa – Kaarlensillan ympäristössä tungeksivat turistimassat saattavat tosin pidemmän päälle häiritä kokemusta. Siksi inspiroiduimmekin etsimään näin ystävänpäivän kynnyksellä Prahasta edullisia ja romanttisia paikkoja ja aktiviteetteja, jotka eivät ole liikaa turistien täyttämiä. Lue täältä meidän tärpit kahvilaherkutteluun, kynttiläillalliselle, linnavierailulle, leffaan ja maisemadrinksuille!

Suosittelemme ottamaan nämä Praha-vinkit talteen myös, vaikka romanttinen lässytys ällöttäisi etkä olisi lähdössä Prahaan pariskuntareissulle.

Onnistuimme iloksemme löytämään keskeltä Prahaa niin ihania helmiä, että suosittelemme ottamaan nämä Praha-vinkit talteen myös, vaikka romanttinen lässytys ällöttäisi etkä olisi lähdössä Prahaan pariskuntareissulle. Näissä paikoissa voi nimittäin käydä yhtä hyvin myös yksin, kavereiden tai perheen kanssa!

Vyšehrad: linna ilman turistimassoja

Prahan linna on heti Kaarlensillan jälkeen Prahan ykkösnähtävyys, ja tämän huomaa myös turistien määrässä. Prahan linna on toki ehdottomasti näkemisen arvoinen, mutta tiesitkö, että keskustan lähellä on myös toinen, vähemmän turistinen linna upeilla maisemilla?

Vyšehrad-linna sijaitsee vanhankaupungin puolella Vltava-jokea. Sinne on noin puolen tunnin kävelymatka tai vartin ratikkamatka Prahan vanhankaupungin aukiolta. Linnakukkulan päältä avautuu upea 360-maisema Prahan ylle, ja rauhallisella linnan alueella käyskenteleminen tuntuu huomattavasti romanttisemmalta kuin turistimassojen väistely.

Linnan alueella sijaitsee näyttävä Pietarin ja Paavalin kirkko sekä puisto, joka on täydellinen paikka piknikille lämpimällä ilmalla. Ei siis muuta kuin viinipullo, paikallisia juustoja ja tsekkiläisiä chlebíčky-leipiä laukkuun ja maisemista nauttimaan!

Vyšehrad-linna

V Pevnosti 159/5b

128 00 Praha 2

Romanttinen kävely Vltava-joen länsipuolella

Vyšehrad-linnalta on kätevä jatkaa matkaa kohti pohjoista ja poiketa matkalla joen toiselle puolelle. Joen rannalla vaellellessa voi ihailla joessa uivia joutsenparvia ja kaupunkinäkymiä. Kun kävelee kohti pohjoista, vastaan tulee Kampa-puisto, josta voi bongailla muun muassa outoja patsaita ja nähdä Kaarlensillan eri vinkkelistä.

Suklaaöverit Choco Cafessa

Prahan vanhakaupungi on täynnä ihania ja romanttisia kahviloita, joiden joukosta valitseminen voi olla hankalaa. Me päädyimme hyviä paikkoja metsästäessämme kahvittelemaan Choco Cafe -nimiseen kahvilaan, josta saa toinen toistaan suklaisempia herkkuja kaakaosta kakkuihin ja konvehteihin. Suklaalla herkuttelu on varma tapa hemmotella omaa matkaseuralaista, joten tämän paikan suhteen on hankala mennä pieleen!

Tunnelmallisesti sisustettu Choco Cafe tarjoilee kymmeniä erilaisia kaakaojuomia sekä massiivisia kakkupaloja, joiden perässä tullaan palaamaan tänne varmasti uudestaan. Noin 79 korunan (n. 3€:n) hinta massiivisesta kakkupalasta ei ole yhtään paha, sillä ainakin meidän maistama suklaajuustokakku oli täyttä tavaraa, ja yksi pala riitti helposti kahdelle jaettavaksi. Varoitettakoon kuitenkin, että viimeisistä murusista saattaa syntyä helposti tappelu 🙂

Kahvila oli lähes tyhjä, kun menimme sinne yhdeltä lauantaipäivänä. Puolen tunnin päästä paikka oli kuitenkin jo tupaten täynnä, joten pöytävaraus ei ole yhtään huono idea eteenkään myöhemmin iltapäivällä. Tätä juttua kirjoittaessa kävi ilmi myös, että kahvilalla on kaksi toimipistettä lähekkäin toisiaan. Jos toinen näistä on siis täynnä, voi myös kokeilla onneaan toisessa. Itse kävimme Liliova-kadulla sijaitsevassa kahvilassa.

Choco Cafe

Liliová 250/4 TAI Betlémské nám. 1004/8

110 00 Staré Město, Praha

Aamiainen, terassilounas tai lasi viiniä ylellisessä Kavárna Adriassa

Kavárna Adria on yksi Prahan keskustan piilotetuista helmistä, jonka löysimme sattumalta heti ensimmäisinä päivinä Prahassa. Mustek-aseman vieressä kolmannessa kerroksessa sijaitseva ravintola-kahvila on sijainnistaan huolimatta erittäin kohtuuhintainen ja pääasiassa paikallisten suosima.

Kahvila on sisältä sen verran pramean näköinen hienosti pukeutuneine tarjoilijoineen, että kyseessä voisi luulla olevan hyvinkin hintava paikka. Totuus on kuitenkin toinen: Kavárna Adria on ylellisen romanttinen paikka, joka sopii myös budjettimatkailijan lompakolle!

Kavárna Adrian lounaslistan ruoista suurin osa kustantaa n. 5-6 euroa, ja aamuisin tarjolla on myös alle 4 euron aamiaisruokia. Lasi tsekkiläistä talon viiniä maksaa vain 2 euroa ja myös kahvit ovat samaa hintaluokkaa. Yksi kahvilan ihanuuksista on myös ihana terassi, josta avautuu näkymä suoraan Prahan kaduille. Tänne kannattaa ehdottomasti tehdä pysähdys, halusitpa sitten syödä tai juoda!

Kavárna Adria

Národní 40/36

Praha 1

Leffa vanhan ajan Kino Lucernassa

Leffassa käynti on ehdottomasti yksi kivoimmista tavoista ilahduttaa deittiä, varsinkin kun on mahdollisuus nähdä tavallisista Hollywood-leffoista poikkeavia elokuvia upeissa puitteissa. Olemme kirjoittaneet aiemmin kokonaisen postauksen Kino Lucernasta, mutta meidän mielestä leffateatteri sopii loistavaksi myös tähän vinkkilistaan.

Kino Lucernalla on ikää yli 100 vuotta, ja se onkin yksi Euroopan vanhimmista ja kauneimmista elokuvateattereista. Leffateatteri keskittyy pääasiassa valtavirrasta poikkeavien leffojen näyttämiseen, ja sieltä voi välillä löytää jopa suomalaisia elokuvia. Tätä ylellistä leffakokemusta ei ole pilattu myöskään hinnalla, sillä leffaliput maksavat yleensä noin 5 euroa. 

Elokuvan jälkeen yhteisen ajan viettoa voi jatkaa lasillisten äärellä boheemissa Cafe Lucernassa, joka sijaitsee elokuvateatterin yhteydessä.

Kino Lucerna

Vodičkova 36

110 00 Praha 1

Näköalakaljat T-Ankerin aurinkoterassilla

Kun kohdalle sattui vuoden ensimmäinen lämmin ja aurinkoinen päivä, suomalaisina aloimme haikailla automaattisesti terassioluiden perään. Paikallisten pubien kiertely on ehdoton osa Prahan lomaa, mutta myös bissen juomisesta voi tehdä astetta romanttisempaa nousemalla Prahan kattojen ylle.

T-Anker on toinen Prahan vanhankaupungin piilotettu helmi, jonka löytämisestä innostuttiin kovasti. Isolla aurinkoterassilla varustettu olutravintola on turistien katseilta piilossa, sillä se sijaitsee Kotva-tavaratalon viidennessä kerroksessa. Ravintolaan pääsee nousemalla tavaratalon hissillä ylimpään kerrokseen. Terassille astuessamme emme voineet kuin ihailla suoraa näkymää Prahan vanhankaupungin kujille – siis ihan mieletön näköalapaikka drinksuille!

T-Ankerista saa ruoan ohella laadukkaita pienpanimo-oluita, joista osaa myydään eksklusiivisesti tässä ravintolassa. Oluet maksavat noin 2-3 euroa, mikä on todella edullinen hinta laatuun, paikan sijaintiin ja maisemiin nähden. Ravintolan päivän menusta voi saada lounaan 5 eurolla, ja tavallisen menun ruoat kustantavat 10 euron molemmin puolin. Tämän paikan löydettyämme emme malta odottaa kevättä ja kunnon terassikelejä!

T-Anker 

Náměstí Republiky 656/8

110 00 Staré Město, Praha

Kohtuuhintainen kynttiläillallinen italialaisittain: La Piccola Perla

Onnistunut romanttinen päivä huipentuu mihinkäs muuhun kuin kunnon kynttiläillalliseen. Me suunnistimme päivän seikkailun päätteeksi italialaiseen La Piccola Perla -ravintolaan, joka sijaitsee niin ikään Prahan vanhankaupungin ytimessä. Emme ole käyneet kovin usein vanhankaupungin ravintoloissa, sillä ylihintaisten turistiravintoloiden seasta on hankala löytää hinta-laatusuhteeltaan hyviä paikkoja. Tällä kertaa onnistuimma kuitenkin täydellisesti!

La Piccola Perla on tunnelmallinen italialaisbistro, josta saa pizzaa, pastaa, risottoa ja muita Italian herkkuja. Täytyy sanoa, että paikka näytti huomattavasti hienostuneemmalta kuin ne raflat, joissa yleensä käymme. Myös ruoka oli loistavaa ja palvelu enemmän kuin kohdallaan, mutta hinnat olivat silti hämmästyttävän edullisia.

Pizzat ja pastat maksoivat noin 8 euroa, oluttuoppi 2 euroa ja lasi tsekkiläistä valkoviiniä noin 3 euroa. Viinilista oli muutenkin monipuolinen, eikä pulloviinejäkään ollut hinnalla pilattu. Meidän pizzat tulivat nopeasti pöytään ja olivat niin isot, että ne roikkuivat lautasen reunan yli! Tarjoilu oli niin ystävällistä ja lämmintä, että meillä on vielä monen päivän jälkeenkin hyvä mieli paikasta.

La Piccola Perla on loistava romanttinen ravintolavalinta Prahan vanhassakaupungissa. Suosittelemme tekemään varauksen varsinkin viikonloppuiltaisin, sillä suurin osa pöydistä näytti olevan varattuja lauantai-iltana.

Jätä kommentti