Malaga kokemuksia: Ihana kaupunki Espanjassa

Palasin juuri lomamatkalta Espanjasta, tarkemmin ottaen kohteeni oli aurinkoinen Malaga!

Ensimmäinen matkani Malagaan oli ainutlaatuinen kokemus ja tulen varmasti palaamaan sinne myös myöhemmin!

Tässä kirjoituksessa omia malaga kokemuksia reilun viikon lomamatkalta!

Miksi valitsin matkakohteeksi malagan?

Malagan kaupunki on kaunis ja eläväinen paikka, jossa on paljon tekemistä. Se on täydellinen lomakohde, jos haluat tutustua Etelä-Espanjaan ja kokea hämmästyttävää kulttuuria.

Se sijaitsee Andalusian alueella Costa del Solin rannalla, ja sitä on jo pitkään pidetty yhtenä Euroopan suosituimmista rantalomakohteista sen leudon ympärivuotisen ilmaston vuoksi. Kaupunki tarjoaa kaikenlaisia uskomattomia kokemuksia, jotka varmasti ilahduttavat kaikkia matkaseurueesi jäseniä!Mitä tekemistä Malagassa on?

Parhaita kokemuksia Malagasta

malaga

-Tutustuin Malagan vanhaan kaupunkiin. Tärkeimpiä nähtävyyksiä täällä ovat kaunis katedraali ja vanha maurilaispalatsi Alcazaba, josta on näkymät alla olevaan kaupunkiin. Vanhasta kaupungista löytyy myös ihania markkinoita, joilla on tuoreita hedelmiä ja herkullista ruokaa.

-Vierailin myös Picasso-museossa, joka sijaitsee Malagan vanhassa kaupungissa! Ikoninen taiteilija vietti lapsuutensa täällä, ja siksi hän päätti tulla haudatuksi tämän kaupungin katedraaliin. Hänen viimeinen leposijansa sijaitsee suuren marmorisen haudan alla yhdessä maailman kauneimmista.

-Malagan pyöräretki on kiva aktiviteeti! Se tarjoaa erinomaisen tavan tutustua kaikkiin kaupungin piilotettuihin helmiin. Näin muistomerkkejä ja rakennuksia, joihin ei pääse autolla tai bussilla – loistava tilaisuus myös Instagram-kuviin!

-Nautin herkullista tuoretta kalaa Feria de Málaga -juhlassa, kyseessä kaupungin laajuinen juhla, joka järjestetään vuosittain elokuun puolivälissä! Messualueen pääaukio on täynnä mereneläviä tarjoavia kojuja ja ravintoloita, jotka tarjoavat kaikenlaisia herkullisia kalaruokia.

Mitä tein ensimmäisenä päivänä Malagassa?

Ensimmäiseksi, kun saavuin Malagaan, etsin kahvilan, sillä Norwegianin halpalennolla ei tunnetusti ollut ruokatarjoulua. Kahvilasta löytyi paljon herkullisia vaihtoehtoja, mutta päädyin churroihin suklaakastikkeella ja kermavaahdolla.

Sitten aloin tutkia kaupunkia. Se oli mukavaa, koska ei ollut kovin paljon väkeä; kaupunki näytti siltä, että se olisi todella hauska iltaisin! Kävelin ympäri Malagaa ja näin monia kauniita rakennuksia ja kirkkoja, jotka olivat näkemisen arvoisia. Yksi suosikkini tutkimusmatkalla oli löytää paikka, jossa myytiin flamencomekkoja ja -hattuja.

Vietin loppuajan Malagassa tutkimalla upeita rantoja ja asettumalla hostelliin, jossa vietän seuraavat päivät. Illalliseksi söin herkullista paellaa, ja seuraavana aamuna, vietettyäni aikaa rannalla, menin katsomaan flamencoesitystä.

Toisena päivänä vieralin Malagan vanhassa kaupungissa

Malaga loma

Toinen päiväni Malagassa oli samanlainen. Heräsin aikaisin, söin aamiaista hostellissa ja lähdin taas tutkimaan. Tällä kertaa kävelin ympäri vanhaa kaupunkia, jossa kaikki kaupungin historia on säilynyt. Näin monia kauniita puistoja täynnä ihmisiä, jotka joogasivat tai vain rentoutuivat penkillä ystävien kanssa.

Seuraava aamu oli mielenkiintoinen, koska kävi ilmi, että kaupungissa oli meneillään paraati, ilmeisesti kyseeessä oli jokin tyypillinen juhlapäivä. Oli hauska nähdä, miten kukin tekee sen. Oli kiehtovaa seurata, miten espanjalaisia perinteitä juhlitaan tällä tavalla!

Kolmas päivä: tutustuminen Picasso museeon

Kolmantena päivänä kävin tutustumassa Picasso-museoon. Se oli mahtava! Taiteilija on todella kuuluisa kubistisista teoksistaan, mutta hänellä oli myös monia muita kykyjä. Siellä oli myös toisen espanjalaisen taidemaalarin maalauksia, jotka inspiroivat häntä, kun he olivat nuorena, ja oli mielenkiintoista nähdä, miten tämän taidemaalarin vaikutus auttoi Picassoa kehittämään omaa tyyliään.

Sen jälkeen menin lounaalle tapas-baariin, jossa ruoka valmistetaan suoraan edessäsi! Se oli todella siistiä, koska kaikenlaisia erilaisia ruokia valmistivat ihmiset, jotka tiesivät tarkalleen, mitkä ainekset sopivat yhteen.Lounaan jälkeen menin rannalle, jossa oli paljon ihmisiä nauttimassa auringosta. Se oli mukavaa, koska siellä ei ollut tungosta ja sai olla rauhassa, vaikka onkin lomalla!

Miten liikkua Malagassa?

Malagan julkinen liikenne on hyvin yhdistetty. Päivisin vuoroväli on 20 minuuttia, joten kaupungissa on melko helppo liikkua. Bussit kulkevat muutaman minuutin välein, ja niiden avulla on todella helppo liikkua nopeasti, jos haluat mennä jonnekin kaupungissa

Junajärjestelmä on myös erittäin edullinen. Sen vuoroväli on noin 30-40 minuuttia, mutta kuten kaikissa Espanjan julkisissa liikennevälineissä, maksat vain kuljetusta matkasta!

Jos haluat nähdä enemmän ympäristöä, voit myös vuokrata polkupyörän. Tein näin yhtenä päivänä ja vierailin muutamissa pienemmissä kaupungeissa Malagan ympärillä nauttien samalla kauniista säästä! Kuten aina Espanjassa, matkan varrella oli paljon paikkoja, joissa saattoi pysähtyä juomaan tai syömään. Se oli todella hauskaa ja suosittelen sitä ehdottomasti!

Yhteenveto Malaga kokemuksista

Málagan kokemukset lomaltani olivat niin hyviä, etten halunnut palata kotiin!

Nautin todella ajastani Malagassa. Se oli kaunis vierailukohde, jossa oli paljon mielenkiitoisia kokemuksia ja tekemistä, aina museoista rantaan ja vanhaan kaupunkiin, tässä ihanassa matkakohteessa ei tule tylsää!

Jätä kommentti