Barcelona kokemuksia: Viikon loma

Barcelona on yksi suosikki matkakohteistani Espanjassa, tässä kaupungissa on tullut vierailtua niiin monta kertaa.

Barcelona tarjoaa lähes kaikkea, rantaa, bileitä ja hyvää ruokaa.

Tässä artikkelissa kerron omia Barcelona kokemuksia, toivottavasti ne auttavat sinua suunnittelemaan täydellisen matkan!

Miksi valita Barcelona matkakohteeksi?

Barcelona on kaupunki jolla niin paljon tarjottavaa, kuten hyvää ruokaa, kulttuuria ja arkkitehtuuria. Olen huomannut, että Barcelona tarjoaa joka kerta uudenlaisen kokemuksen, kun käyn siellä ja sen laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja ja kulttuurikohteita.

Barcelonan kulttuuri-ilmapiiri on hyvin rikas, koska tässä kaupungissa asuu yhdessä niin monia erilaisia ryhmiä. On myös syytä mainita, kuinka ystävällisiä ihmiset ovat täällä – mielestäni tämä johtuu sen rantojen, arkkitehtuurin ja rikkaan historian luoman vieraanvaraisen ilmapiirin ansiosta.

Barcelonan historia on täynnä tapahtumia, joista jotkut ovat traagisempia kuin toiset. Yksi esimerkki hyvin surullisesta tapahtumasta Barcelonan historiassa oli Espanjan sisällissota, joka käytiin vuosina 1936-1939. Hallitus tappoi satojatuhansia ihmisiä poliittisista syistä – monet päätyivät teloitettaviksi joukkohautoihin, kuten Montjussa sijaitseviin joukkohautoihin ïc.

Barcelonalla on kuitenkin myös rikas taiteen ja arkkitehtuurin historia, erityisesti modernististen rakennusten osalta. Minusta tämä tyyli on hyvin kaunis – se eroaa niin paljon perinteisistä tyyleistä, jotka tunnemme nykyään!

Matka lukemista saadaksesi lisää vinkkejä siitä, mitä nähdä ja tehdä matkalla.

Parhaat kokemukset Barcelonassa

Barcelona ranta

-Jos etsit tapahtumaa, jossa on paljon hauskaa ja rentouttavaa, suosittelen Fira de Santa Llúciaa! Jos olet taitava tekemään koruja tai haluat oppia, tämä tapahtuma on sinua varten. Voit myös lähteä veneretkelle Barcelonan sataman ympäri tai nauttia herkullista ruokaa jossakin monista ruokakojuista.

-Toinen hyvä idea on kävellä Barcelonan El Bornin kaupunginosassa, jossa sijaitsee joitakin kaupungin hienoimpia museoita. El Bornissa on Barcelonan parhaat taidegalleriat ja antiikkiliikkeet. Tällä alueella on myös monia avoimia aukioita, joilla voit nauttia drinkkejä ystävien kanssa.

– Kävely Barcelonan kuuluisimmalla kadulla, Passeig de Gràcialla, pitäisi ehdottomasti olla osana lomaasi. Tämä bulevardi on täynnä luksusputiikkeja ja Diorin kaltaisia designliikkeitä. Mielestäni tämän alueen arkkitehtuuri on myös varsin mielenkiintoista!

-Jos etsit rennompaa iltaa, Barcelonassa on hienoja botellón-paikkoja. Mikä se on? Se on espanjalainen tapa sanoa ”juominen al fresco”! Se on hyvä tapa kokoontua yhteen ystävien kanssa ja tavata uusia ihmisiä.

– Et voi lomailla Barcelonassa käymättä Sagrada Familia -kirkossa! Tämä kaunis kirkko on vielä rakenteilla, mutta siitä on jo tullut yksi Barcelonan suurimmista nähtävyyksistä. Sen on suunnitellut Antoni Gaudí, joka on suunnitellut myös monia muita barcelonan nähtävyyksistä.

– Oletko kuullut Park Güellista? Tämä on toinen Antoni Gaudín suunnittelema hanke, ja siitä on tullut yksi Euroopan suosituimmista puistoista, jossa käy vuosittain yli kaksi miljoonaa kävijää! Puistosta avautuvat upeat näkymät Barcelonan ylle – mielestäni jokaisen kävijän pitäisi kiivetä huipulle panoraaman vuoksi!

– Barcelona on tunnettu myös laajasta museovalikoimastaan. Yksi museo, jossa rakastan käydä tässä kaupungissa, on Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Rakennuksesta itsestään on tullut katalonialaisen kulttuurin symboli, ja siellä on hienoja taideteoksia kuuluisilta espanjalaisilta taiteilijoilta. Museossa voi käydä ilmaiseksi sunnuntaisin, joten jos sinulla on aikaa, suuntaa sinne!

-Jos etsit Barcelonan-lomaltasi erityistä elämystä, mikset kokeilisi yhtä sen monista päivä- tai yökierroksista?

Barcelonassa voi tehdä useita eri asioita riippuen siitä, mihin aikaan päivästä. Paras tapa tutustua kaupunkiin on kävellä ja tutkia sitä. Rakastan myös Barcelonan rantoja, jotka ovat erittäin suosittuja paikallisten keskuudessa.

-Jos etsit Barcelonan-lomaltasi erityistä elämystä, mikset kokeilisi yhtä sen monista päivä- tai yökierroksista?

Ostokset Barcelonassa

Shoppailu Barcelonassa on jokaisen pakko tehdä. On monia eri kaupunginosia, jotka tarjoavat erilaisia kokemuksia.

Jos etsit suurta kaupallista elämystä, suuntaa Passeig de Gràciaan, jossa on kaupungin parhaita luksusliikkeitä Diorista Gucciin.

Barcelona kokemuksia Yhteenveto

barcelona kokemuksia

Tämä matka Barcelonaan oli todella mielenkiintoinen ja palkitseva. Minusta oli ihanaa tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja nähdä moderni arkkitehtuuri, joka yhä säilyttää tämän historian.

Pidin siitä, miten paljon Barcelonassa oli tekemistä ja miten monipuolisia aktiviteetteja siellä oli. Pidin myös Barcelonan vilkkaasta yöelämästä, jossa tapasin monia uusia ihmisiä ja viihdyin hyvin!

Yksi Barcelonan parhaista puolista on se, miten se houkuttelee turisteja kaikkialta maailmasta. Sen upean kulttuurin ja historian lisäksi siellä on myös runsaasti aktiviteetteja, jotka pitävät kaikki kiireisinä!

Veljeni ja minä kävimme Sagrada Familia ja Olympiasatamassa ja pidimme niitä uskomattomina. Barcelonassa voi todella huomata, että se suhtautuu vakavasti elämään sopusoinnussa luonnon kanssa – arkkitehtuuri keskittyy valoon, väreihin, luonnonmateriaaleihin ja veteen.

Suosittelen lämpimästi piipahtamaan Barcelonan-lomallasi hengittämään raitista ilmaa, katsomaan auringonlaskua Montjuïcilla tai rentoutumaan jollakin Barcelonan kauniista rannoista.

Jätä kommentti