Mitä kannattaa tehdä Prahassa?

Haluatko tietää mitä tehdä Prahassa? Tämä Tässä oppaassa parhaat vinkit siihen mitä Prahassa kannattaa tehdä lomalla.

Tsekin pääkaupungilla, Prahalla on yli tuhat vuotinen historia. Kaupunki on kiehtova ja se kilpailee muun euroopan turistikohtieden takia jo pelkästään kauneutensa vuoksi.

Prahassa on kuitenkin paljon muutakin näkemistä ja tekemistä kuin kaunis arkkitehtuuri.

Vlatava-joen puolittama Praha hämmästyttää jopa eniten matkustaneet turistit goottilaisella armoillaan ja renessanssiarkkitehtuurillaan, monilla maailmanluokan museoillaan ja barokkityylisillä kirkoillaan ja siltoillaan.

Tutustu keskiaikaisiin katuihin päivänvalossa, mutkittele joen rannalla illalla ja jos kaikki nähtävyydet muuttuvat liian väsyttäviksi, voit aina rentoutua nauttimalla herkullisen tšekkiläisen keittiön herkkuja ja valikoiman maailman hienoimpia lagereita.

Jazzmusiikista, nukketeattereista ja sianlihasta tähtitieteelliseen kelloon ja mielen sokkeloon ilman lisäselvityksiä, tässä on luettelomme Prahan parhaista aktiviteeteistä.

Prahassa on tekemistä ympäri vuoden

Prahassa on aina jotain tekemistä, olipa kesä tai ei. Ympärivuotisiin suosikkeihin kuuluvat komeat katedraalit ja muurien ympäröimät kaupungit sekä lukuisat museot ja galleriat

Prahan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat:

  • Hradčany –linna-alue
  • Pyhän Vituksen tuomiokirkko
  • Kaarlensilta

Prahassa on paljon muutakin jännittävää tekemistä kuin vain käydä kaupungin kauniissa puistoissa. Esimerkiksi kaupungin ihanat puutarhat ovat näkemisen arvoisia. Niistä Wallensteinin puisto on ihana paikka kävelylle. Staroměstské náměstí -aukiolla (Vanhankaupungin aukio) sijaitsevasta tähtitieteellisestä kellosta nauttiminen.

Shoppailu on Prahassa hyvä aktiviteetti ympäri vuoden. Prahassa tavaroiden hinnat ovat Suomea alhaisemmat, joten on ihanaa, kun voi tuoda tavaroita kotiin ja ostaa matkamuistoja.

Parhaita ostospaikkoja ovat Náměstí Republiky (Tasavallan aukio) ja Na příkopě -kävelykadun risteys.

Kesällä Prahan lukuisat aukiot täyttyvät markkinakojuista, joilla tuoreet hedelmät ovat erityisen edullisia. Nappaa siis muutama herkku torilta ja vie ne puistoon piknikille!

Mitä tehdä Prahassa sään yllättäessä?

Prahassa voi vierailla mihin aikaan vuodesta tahansa. Keväällä ja kesällä sää on miellyttävä, ja kaduilla on aina vilkasta toimintaa ja näyttelyitä.

Lämpötilat laskevat syksyllä ja talvella, mutta ilmasto on silti melko lämmin ja suomalaisittain miellyttävä.

Talvella Prahassa kannattaa vierailla joulumarkkinoilla, ja syyskuussa voit osallistua maan viinifestivaaleihin kaduilla.

Entä jos sää muuttuu? Mitä sinun pitäisi tehdä, jos Prahassa sataa tai tulee kylmä? Vaikka upeiden rakennusten risteilemät kauniit kadut ovatkin ihastuttavia kävellä, on useita vaihtoehtoja, kun sää on huono.

Prahassa on useita erinomaisia ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia ruokia. Tšekkiläinen keittiö keskittyy herkulliseen lihaan ja perunoihin, mutta se tarjoaa myös erilaisia kasvisvaihtoehtoja. Pubit ja baarit ovat loistavia paikkoja kokeilla paikallista olutta, joka on varsin edullista – tuoppi voi maksaa jopa vain 1 euron!

Huonollakin säällä liikunta on ainutlaatuinen tilaisuus. Kaupungissa on suuri urheilukeskus, jossa kuka tahansa voi päästä kuntoon esimerkiksi sulkapalloa pelaamalla. Hotelli Olšankassa on myös valtava saunaosasto, jossa voit rentoutua treenin jälkeen..

Tekemistä Prahassa lapsille ja nuorille

Entä jos suunnittelet matkaa Prahaan perheen kanssa? Mitä aktiviteetteja lapsille on tarjolla Prahassa? Tšekin tasavalta on erittäin lapsiystävällinen maa, joten se on ihanteellinen lomakohde lapsiperheille. Prahassa on paljon tekemistä pienille ja nuoremmille sukulaisille.

Erityisesti lapsille soveltuvia kohteita ovat:

  • Petřinin kukkulan peilitalo
  • Prague Zoo eläintarha
  • Prahan lelumuseo
  • Pienoismallimuseo

Harkitse nukketeatteriesitystä lisäyksenä toimintojen luetteloon. Yksi mielenkiintoisimmista asioista, joita Prahassa voi tehdä lasten kanssa, on käydä nukketeatterissa, ja hinnat eivät ole kovin kalliita, jos etsit lippuja netistä etukäteen – kirjoita vain selaimesi hakupalkkiin ”Puppet”!

Antaudu Prahan lumoihin

Praha on loistava kohde monipuoliselle kaupunkilomalle ympäri vuoden. Kaupunkiin voi lähteä niin lasten kuin aikuisten ystävienkin kanssa, sillä tekemistä riittää. Olitpa sitten täällä hauskanpidon tai romanttisen viikonloppuloman vuoksi, sinulla on varmasti hauskaa!

Jätä kommentti