6 parasta paikallista tsekkipubia Prahan Žižkovissa

Perinteiset tsekkiläiset pubit ovat yksi parhaista tavoista kokea paikallista kulttuuria Prahan lomalla – sekä tietysti tutustua tsekkiläiseen olut- ja ruokakulttuuriin. Hyvän pilsnerin ohella liharuoat ja erilaiset olutnaposteltavat kuuluvat lähes poikkeuksetta jokaisen pubin valikoimaan. Näitä pubeja kierrellen saa helposti kulumaan kokonaisen illan jos toisenkin.

Vaikka tsekkipubeja löytyy myös Prahan vanhastakaupungista, Praha 3:ssa sijaitseva Žižkovin alue tarjoaa huomattavasti paikallisempia elämyksiä edullisempaan hintaan. Siksi suosittelemmekin jokaista Prahassa lomailevaa viettämään ainakin yhden illan Žižkovissa.

Žižkov on erityisen tunnettu suuresta määrästä kahviloita ja pubeja, joita näkyykin katukuvassa niin tiuhaan, että valinnanvaikeus voi iskeä helposti. Siksi päätimmekin koota meidän mielestä parhaat tsekkipubit Prahan Žižkovissa: nämä edulliset ja tunnelmalliset pubit tarjoavat takuulla paikallisia elämyksiä sekä hyvää ruokaa ja juomaa.

Meitä viehättää pubeissa erityisesti paikallinen tunnelma ja ehkä jopa tietynlainen rosoisuus  – siksi näiltä paikoilta ei kannata odottaa kaunista sisustusta tai trendikkäitä ruoka-annoksia. Sen sijaan takaamme, että pääset kilistelemään kunnon huurteisilla ja näkemään tsekkiläistä elämänmenoa.

Hospůdka V Ateliéru

Hospůdka V Ateliéru on täydellinen esimerkki kunnon vanhan koulukunnan tsekkipubista, josta saa tsekkiläisen oluen ohella hyvää ruokaa uskomattoman halvalla. Tämän pubiravintolan parhaimmistoa ovat erittäin lihaisat ruoka-annokset ja olutsnacksit, joita voi tilata pilsnerin kyytipojaksi. Paikka tarjoaa hyvää laatua hinnoilla, joita keskustan turistiravintolat eivät pysty takuulla lyömään.

Suurin osa massiivisista liha-annoksista aina ribseistä possunpihviin maksaa 8 euroa tai alle. Jos haluat maistaa oikein perinteistä tsekkiherkkua eli pitkään kypsytettyä possun polvea, tämä ravintola tarjoaa 1,3 kiloa täyttä tavaraa naurettavaan 8 euron hintaan! Tästä annoksesta riittää syötävää helposti kahdelle tai kolmelle hengelle.

Lisäksi listalla on burgeriannoksia noin 5 eurolla sekä paljon muitakin ruokia. Burgeriannoksia lukuun ottamatta perunat ja muut lisukkeet tilataan listalta erikseen. Olutnaposteltavat, kuten makkarat, pikkelöity juusto ja kotitekoiset sipsit, maksavat pari euroa, ja tuoppi vaaleaa tai tummaa Kozelia irtoaa reilulla eurolla. Ymmärrätte varmaan, miksi tämä on yksi meidän lempipaikoista Prahassa!

Iltaisin ja erityisesti urheilumatsien aikaan pubi täytyy paikallisista penkkiurheilijoista, sillä televisiosta näkyy milloin jalkapalloa ja milloin jääkiekkoa (tsekkiläiset ovat samanlaisia kiekkofaneja kuin suomalaiset).

Ravintolan ainoa huono puoli on uskomattoman tyly tarjoilija, joka ei ole leppynyt meille edes lukuisista visiiteistä ja anteliaista tipeistä huolimatta. Palvelua täällä kyllä saa, mutta kyseinen naistarjoilija on lähes poikkeuksetta niin pahalla päällä, että välillä ruoan tilaaminen melkein pelottaa, hehe. Toisaalta moni sanoo, että tyly palvelu on osa perinteistä tsekkiläistä kulttuuria, joten täältä saa ainakin kokonaisvaltaisen kokemuksen. Suomessahan paska palvelu on nykyään trendikäs konsepti, josta joutuu maksamaan erikseen. Täältä sitä saa ihan kaupan päälle 

Koska pubi on kuitenkin muuten niin viihtyisä ja ruoka loistavaa, edes huono palvelu ei saa meitä pysymään poissa. Ehkä tarjoilija leppyy meille vielä joku päivä, kun meidän tsekin kielen taito alkaa olla hyväksyttävällä tasolla. Tai sitten ei…

Hospůdka V Ateliéru

Vinohradská 1535/117

130 00 Praha 3

U Habásků

U Habásků on viihtyisä kellaripubi Žižkovin ytimessä. Tämä pubi on suosittu illanviettopaikka paikallisten keskuudessa, vaikka siellä näkee toki myös ulkomaalaisia. Paikan baarimikko on hauska ja ystävällinen tyyppi, joka osasi heti toisella visiitillämme tuoda pöytään meidän lempioluet ennen kuin ehdittiin edes tilata niitä. Tätä voisi kutsua jo hyväksi palveluksi!

Hanasta saa alle 35 korunalla (1,35€)  Svijany- ja Uneticky-pilsnereitä, jotka ovat molemmat meidän makuun parhaita tsekkiläisiä oluita! Lisäksi tarjolla on yksinkertaista naposteltavaa kuten makkaraa. Cocktaileja täältä paikasta ei kannata tilata vaikka niitä listalla onkin, ellet halua pettyä karvaasti. 

U Habáskůssa järjestetään joinakin iltoina pubivisoja ja paikallisten pikkubändien keikkoja. Täällä voi pelata myös pöytäfutista. Paikalla on lähes poikkeuksetta myös vähintään yksi koira, joita on aina kiva paijailla ja rapsutella. Žižkovin pubeissa koirat eivät ole mitenkään harvinainen näky, vaikka koiran tuominen baariin kuulostaa näin suomalaisen näkökulmasta aika oudolta.

U Habásků

Štítného 408/16

130 00 Praha 3

Woodoo

Woodoo on tämän listauksen pubeista ehkä nuorekkain ja menevin. Tästä pubista on muodostunut yksi meidän vakiopaikoista, sillä siellä riittää mukavasti meininkiä erityisesti viikonloppuisin. Pubissa voi pelata ysäripinballin lisäksi myös pöytäfutista, jota voisi kutsua jääkiekon ohella tsekkiläiseksi kansallislajiksi. Täällä voit tehdä helposti tuttavuutta paikallisten kanssa haastamalla heidät futismatsiin.

Tavallisten hanaoluiden lisäksi suosittelemme kokeilemaan hanasta kuukausittain vaihtuvaa Volba-erikoista. Nämä tsekkiläisten panimoiden oluet ovat lähes poikkeuksetta mielettömän hyviä, jos perinteinen pilsneri alkaa kyllästyttää. 

Woodoo

Bořivojova 1068/69

130 00 Praha 3

U Vystřelenýho oka

Tämä pimeän kujan päähän ja puuportin taakse piilotettu tsekkipubi on ehkä yksi Žižkovin mielenkiintoisimmista ja autenttisimmista illanviettopaikoista. Jos uskallat heittäytyä viettämään iltaa paikallisten sekaan, kokemus on takuulla ainutlaatuinen!

Tavallisen hanaoluen ohella U Vystřelenýho oka -pubissa tarjoillaan tsekkiruokaa, joka on hämmentävän halpaa. Tilasimme kerran tsekinkieliseltä listalta pieneksi suolaiseksi kyytipojaksi 50 korunaa maksavan annoksen, jonka sisällöstä ei ottanut meidän kielitaidolla selkoa. Ajattelimme, että eihän 2 euroa maksava annos voi olla kovin iso. Noh, väärässä olimme, sillä hetken päästä pöytään kannettiin iso lautasellinen ruokaa, johon kuului seitsemän isoa perunaa ja massiivinen makkarapihvi!

U Vystřelenýho oka

U Božích bojovníků 606/3

130 00 Praha 3

Kelt Mek

Kelt Mek on yksi meidän uusimmista pubituttavuuksista mutta nousi heti ensi kokeilulla Žižkovin pubien kärkilistalle! Siinä missä Hospůdka V Ateliérussa joutuu tyytyvään kiukkuiseen palveluun, tässä paikassa tilanne ei voisi olla erilaisempi. 

Kelt Mek on pieni kelttihenkinen pubi, josta saa paikallisia oluita ja Moraviassa tehtyjä maukkaita likööreitä. Yksi mielenkiintoinen löytö oli mustikkaolut. Toisin kuin kuvitella saattaisi, se ei ollut yhtään liian makeaa mutta maistui silti aidolle mustikalle – täysi napakymppi.

Ruokapuolella tarjolla on edullisia, jättikokoisia burgereita, jotka muistuttavat lähinnä suomalaisia grilliburgereita. Nämä burgerit eivät ehkä ole mikään kulinarismin huipentuma, mutta uppoavat silti kivasti oluen maistelun ja kelttimusiikin tahdittamana. Ja burgerit ovat muuten oikeasti isoja, tilasitpa sitten yhden tai kahden pihvin setin!

Parasta tässä paikassa on kuitenkin mieletön ystävällinen miestarjoilija, joka on oletettavasti myös paikan omistaja. Saimme palanpainikkeeksi ilmaiset maistiaiset paikallista likööriä ja palvelu oli muutenkin mielettömän sydämellistä, vaikkei tyyppi puhunut englantia paria sanaa enempää. Kun maksoimme lopussa laskun ja olimme ehtineet jo puoliksi pihalle ovesta, mies huusi meidät yhtäkkiä takaisin ja maistatti meille vielä toiset likööripaukut. Tätä paikkaa kelpaa todellakin suositella eteenpäin!

Kelt Mek

Husitská 820/48

130 00 Praha 3

Pivo a Párek

Žižkovissa sijaitsevassa Pivo a Párek -olutpubissa tarjoillaan monenlaisia prahalaisen panimon oluita. Tässä pubissa ei tarvitse tyytyä pelkkään pilsneriin, sillä listalla on muun muassa alea, IPA-olutta ja tummaa olutta. Kuten kaikista kunnon tsekkipubeista, myös täältä saa olutnaposteltavia, joita ei olla kuitenkaan vielä testattu (itse asiassa pubin nimi itsessään tarkoittaa kaljaa ja makkaraa).

Viimeksi maistamamme hedelmäinen ale oli aikamoinen makuelämys, jota on vaikea kuvailla sanoin, mutta tämä siis positiivisessa mielessä. Jokainen hörppy tuntui siltä, kuin trooppinen viidakko olisi tanssinut kielellä. Jos olet oluiden ystävä, joka haluaa kokeilla erilaisia pienpanimo-oluita, Pivo a Párek on loistava valinta.

Pivo a Párek

Bořivojova 58

130 00 Praha 3

Jätä kommentti