Kočkafé Freya: Kotoisa kissakahvila Praha 3:ssa

Näin ensialkuun pahoittelut pitkäksi venyneestä radiohiljaisuudesta! Tammikuu kului paitsi työkiireiden parissa myös Matkamessuilla pyörien. Meidän ensimmäisille Matkamessuille meno jännitti hieman etukäteen, mutta sielä käyminen todellakin kannatti! Lopulta käteen nimittäin jäi monia mielenkiintoisia ja uusia tuttavuuksia ja toki myös vähän sitä matkainspiraatiota. Ehkäpä uudet matkahaaveet, lisääntyvä auringonvalo ja lämpenevät ilmat inspiroivat myös kirjoittelemaan matkajuttua nykyistä ahkerammin.

Viime lauantaina päätettiin tutustua Prahassa Zizkovin alueella pariin uuteen paikkaan. Meillä on tavoitteena järjestää toisillemme silloin tällöin pieniä yllätyksiä arjen piristykseksi – se voi olla mikä tahansa aktiviteetti tai uusi paikka, joita täällä Prahassa riittääkin loputtomiin.

Tällä kertaa Jarkko päätti viedä meidän pelaamaan bilistä, jonka jälkeen jatkoimme kahvittelemaan. Olemme kävelleet monta kertaa Zizkovin ytimessä sijaitsevan Kočkafé Freya -kissakahvilan ohi ja kurkkineet uteliaina ikkunoista sisään. Vaikka emme mitään varsinaisia kissaihmisiä olekaan, paikka näytti jotenkin viihtyisältä ja symppikseltä. Yllätys olikin mukava, kun Jarkko johdatti meidät tähän paikkaan loskaisena lauantai-iltapäivänä.

Prahassahan, ja varsinkin Zizkovissa, tosi moni pubi ja kahvila on käytännössä koirakuppila, sillä koiria ei suinkaan jätetä yksin kotiin kahville tai illanviettoon lähtiessä. Kissoja täällä kuitenkin näkee harvemmin.

Kočkafé Freya -kissakahvila on Prahan ensimmäinen kissakahvila, ja se on antanut kodin seitsemälle eläinkodeista pelastetulle kissalle. Kunkin kissan tarinan voi lukea tarkemmin kahvilan nettisivuilta tai kahvilassa olevasta kirjasesta.

Sisään astuessa meitä oli heti vastassa lämmin tunnelma ja tietysti ne kissat: Pienehkössä kahvilassa oli porukkaa, mutta myös pari vapaata pöytää. Pari kissaa temmelsi kahvilatiskin ympärillä. Kahvila oli kaikin puolin hiljainen ja rauhallinen, ja suurin osa istui katselemassa kissoja tai ihan vain chillailemassa. Tilasimme listalta kahvit ja liityimme tarkkailijoiden joukkoon. Pakko myöntää, että kissat olivat aika suloisia veijareita, ja niiden temmellystä oli hauska seurata. Tämä kahvila on ehdottomasti jokaisen kissaihmisen paratiisi!

Ruoka-ajan lähestyessä kissat alkoivat kerääntyä hermostuneina tiskin ympärille, kunnes työntekijä tuli tarjoilemaan muonaa. Näitä kissoja selvästikin hemmotellaan hyvällä ruoalla ja säännöllisellä elämänrytmillä.

Kahvilassa on keskiverrot (eli tsekkiläisittäin edulliset) hinnat. Valikoimassa oli myös hyvännäköisiä leivonnaisia ja jälkkäreitä, vaikka emme niitä maistaneetkaan. Jos kissojen hoitoa haluaa lisäksi tukea rahallisesti, oman osuutensa voi lahjoittaa tiskillä olevaan kippoon. Kahvilan takaosasta löytyy lisäksi pieni valikoima edullisia second hand -vaatteita, joiden myyntivoitot menevät myös hyvään tarkoitukseen.

Kočkafé Freya on erittäin kotoisa, suloinen ja rauhallinen kahvilavalinta keskellä Zizkovia Praha 3 -kaupunginosassa, jos haluat paijailla kissoja ja ottaa pienen breikin kaupungin hulinasta  – ei tosin sillä, että tämä osa kaupungista olisi mitenkään erityisen kiireistä.

Kočkafé Freya

Bořivojova 1102/43

130 00 Praha 3

Oletko känyt ikinä kissakahvilassa?

Jätä kommentti